England

Stonehenge og ild, eller ild i Stonehenge …

Veludhvilede efter en god og rar nat på Premier Inn  –  der i øvrigt også kan anbefales, hvis det skal være både billigt og godt  –  tjekkede vi ud og satte kursen mod Southampton. Først svingede vi dog lige forbi Sareholl Mill, der er et af Tolkiens barndoms “hænge-ud-steder” og en inspirationskilde til eventyret om hobbitterne.

Sareholl Mill, Birmingham (foto: © Tanja Bromley)
Desværre var der lukket, så vi kunne ikke komme ind og kigge. Udefra var vandmøllen dog noget af en skuffelse. Måske fordi vi havde en hobbit vandmølle i tankerne :o) Her manglede ligesom noget charme, selvom vandmøllen er 200 år gammel.

På vej mod Southampton rendte vi ind i en motorvejskø, der endte med at forsinke os næsten 2 timer. Da køreturen i forvejen er lang, var det ved at blive kritisk for os, for mørket faldt meget hurtigt på, og vi skulle gerne se Stonehenge! :o/

Da vi kom frem til Stonehenge, skumrede det kraftigt, men uheldet til trods måtte vi bryde ud i latter: Stonehenge er England største/bedst kendte attraktion, og viste sig at være en bunke gigantiske sten midt på en græsmark, in the middle of absolutely NOWHERE! :oD

Vi holdt dog hurtigt op med at grine, da vi så at nogle ansatte var i færd med at gene besøgende ud og opsætte LUKKET-skilte …
Men så indså vi, at det alligevel ville være komplet tåbeligt at betale entre (ca. 80 kr. pr. næse), når det hele kunne ses absolut lige så godt, selvom man befandt sig udenfor hegnet :o)

Stonehenge (foto: © Tanja Bromley)

Stonehenge i solnedgangen (foto: © Tanja Bromley)
Som ekstra bonus fik vi solnedgangsbilleder af Stonehenge, så det endte med at være held i uheld det hele :o)

Da mørket var faldet helt på, kørte vi ind til Southampton, hvor det efter 3 telefonopkald til hotellet lykkedes os at finde vores overnatningssted, endnu en Premier Inn. Det er sådan at de adresser man får opgivet fra hotellerne ikke er helt komplette … der mangler simpelthen de husnr., som vi kender hjemmefra. Dvs. at når adressen indtastes i GPS’en, kan den kun finde frem til vejen. Og denne Premier Inn lå på en ganske lang vej, og endvidere godt gemt inde bagved en KFC :o)

Vi fik tjekket ind og kørte ned i byen og fandt en dejlig, italiensk restaurant at spise til aften hos. Derefter fandt vi vej ned til Guildhall Square, hvor der skulle været et event med navnet “Alive and Ablaze”. Det var en slags ild-have/udstilling, der var virkelig smuk i den mørke novembernat! Men jøsses, der var mange mennesker!

Alive and Ablaze, Southampton (foto: © Tanja Bromley)

Lidt fotoleg :o) (foto: © Tanja Bromley)  Alle billederne fra denne dag kan ses på Flickr ved at klikke HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *