Spanien

Barcelona og La Sagrada Familia

En hel dag i Barcelona. Listen over det, der er værd at se, var klar  –  og så bare af sted :o) Vejret var lidt overskyet, så det passede perfekt til en dag i storbyen.

Først var der et par by-cacher, der skulle findes rundt omkring i de snævre gyder. De var ikke helt lette (= ganske små og godt gemt!). 

Smalle gader i Spanien er så hyggelige (foto: © Tanja Bromley)
Dernæst gik turen til la Sagrada Família, der et et must see i Barcelona. Kirken der måske/måske aldrig bliver færdigbygget.
Et imponerende bygningsværk udefra, men indvendigt noget af en skuffelse. Vil man op i tårnene, kan dette kun ske med elevator, der koster (en mindre formue) ekstra. Det er en rigtig turist-pengemaskine! Men den er stadigvæk et besøg værd. Man kan bruge lang tid på at beundre de finurlige kreationer, der er overalt på kirken.

 
La Sagrada Familia (foto: © Tanja Bromley)

La Sagrada Familia – en lille detalje(foto: © Tanja Bromley)

La Sagrada Familia – indefra (foto: © Tanja Bromley)

La Sagrada Familia – det lille udsnit kameraet kunne klare :o) (foto: © Tanja Bromley)
Ingen tur rundt i Barcelona uden et besøg på La Rambla.
Det var slet ikke, hvad vi havde forventet. Vil man shoppe, kan man ikke gå i midten, hvor alt det spændende sker. Det eneste man kan købe her er blomster, postkort og billigt turist-skrammel.
Så vi droppede det der med shopping og tog i stedet en promenadetur og frokost midt i det hele, og nød alt den leben der er.

Ramblaens flotteste udklædning! (foto: © Tanja Bromley)
Gry ville så gerne på voksmuseum, så der slog vi også et smut ind om (det passede lige med en lille regnbyge  –  perfekt :o)).

 
En stenalderkvinde på voksmuseet (foto: © Tanja Bromley)
Vi var også på Museu d’História, som er et underjordisk museum, bestående af udgravninger af den gamle romerske by under Barcelona. Det var virkelig en oplevelse, og vi ærgrede os over, at vi var noget tidspressede, så vi måtte skynde os igennem det overraskende store område.
Desværre må man ikke fotografere udgravningerne, men jeg har hapset et officielt foto fra nettet som eksempel på, hvad man bevæger sig rundt imellem dernede under jorden:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *