Grækenland

Dag 4 – Forstenet skov, by og strand

I dag vendte vi snuden vest over. Godt 2 timers bjergkørsel bragte os til øens forstenede skov, der er verdens største af sin slags.
Undervejs forandrede landskabet sig helt utroligt, og endte ud i goldt bjerglandskab, der mindede meget om området omkring Death Valley i USA.

Det har været en blæsende, men varm og solrig dag. Vinden satte vi særlig stor pris på, da vi vandrede rundt i det forstenede skovområde i den begyndende middagshede, uden mulighed for at søge skygge.

En kæmpestor, forstenet stamme – og en meget lille Peter 🙂

Det var helt utroligt at opleve alle disse forstenede træstammer og -stubbe. Og igen forstår vi jo slet ikke, at vi kunne gå rundt og nyde stedet i ro og mag, uden menneskemylder. Dette er Lesbos’ turistattraktion nr. 1 …

En voldsomt fuld P-plads …Herunder en video af området (undskyld blæsten i højtalerne – afspil evt. uden lyd):

Efterfølgende sneglede vi os et stykke videre af bjergvejene til havnebyen; Sigri.I Sigri findes bl.a. en lille borg. Men den viste sig at være lukket i 2011:

Det var nu ingen hindring for sådan et par Urban Explorers, så vi fandt en vej ind på bagsiden, ud mod havet 😉

Borgen ER faldefærdig i murværket, så det er ikke for sjov, at der er spærret af. Men vi listede os forsigtigt rundt og kiggede på sagerne.

Fra ringmuren fik vi øje på noget ret usædvanligt lige nedenfor borgen: En forladt militær tank. Den måtte vi naturligvis OGSÅ kigge nærmere på 🙂

Så stod den på dejlig frokost med omelet og sandwich på Port Sigri Café, og en lille gåtur rundt i byens hyggelige gader.

Sikke en dejlig by! Den er helt sikkert et besøg værd!
Bagefter vendte vi snuden retur mod Petra, hvor vi tog på stranden og nød resten af eftermiddagen.

Som de Urban Explorers vi er, fandt vi selvfølgelig en bid strand ved en lukket og forladt strandbar (“Cavo Baywatch) … 😀

Vores liggestole foran den forladte strandbar.Aftensmad indtog vi på restauranten “Christos”. Igen fik vi både god mad og betjening. De lider ikke under de sædvanlige turist-fælde skavanker på restaurationerne hernede, som man ellers ofte oplever. Her er maden (indtil nu) altid ordentligt tilberedt og hjemmelavet.

Allersidste punkt på dagsordenen, inden vi vendte snuden mod hotellet, var et sidste forsøg på at få billet til en endagstur til Tyrkiet. Men desværre bliver turen i denne uge ikke til noget, da der er for få interesserede.Så nu har vi pludselig en ekstra dag på hånden, og p.t. Er vi faktisk igennem alle feriens planlagte programpunkter 🙂 Så i morgen står den på opdagelsestur sydpå, og så ser vi, hvad vi ellers kan stampe op.
Det er med et gran af alvor, at vi kalder øen her for “Bornholm nr. 2” 😉

Morgenudsigt til vores hotel-skråning, set nedefra. Vi bor i den højeste, gule bygning ca. midtpå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *