Italien

Forelsket i Venedig

Vi besluttede for laaang tid siden, at vores Kobberbryllup skulle foregå i Venedig – kun os to, af sted på en forlænget weekend sydpå.
Vi forberedte os godt, fik billige billetter, billig men central overnatning, osv. osv. Men hvad vi ikke var forberedte på, var Venedigs helt betagende skønhed og charme …

Vi nåede næsten kun lige af lufthavns-shuttlebussen (og fik behørigt sagt “uhm” til de 20 graders varme), før vi begge udbrød “ihh”, “næææh” og “åhh” :o)
Som jeg efterfølgende sagde – og det endda cirka ordret gengivet: “Jeg vidste ikke, at man kunne forelske sig i en BY … men det har jeg da vist lige gjort!”

Venedig er malerisk! (foto: © Tanja Bromley)
Venedig er FANTASTISK! Og vi har haft et par skønne dage! Vejret har vi også været heldige med. – Faktisk regnede det kun i går aftes og i nat. Ellers har det været solskin eller let overskyet og imellem 20-23 grader, hvilket er rigtig pænt for årstiden.

Smuk med smukt på! (foto: © Tanja Bromley)
Fødderne er ømme, selvom vi slet, slet ikke nåede hele Venedig rundt (der er rigeligt i gemmeposen til et gensyn!). Og vi er glade for at vi havde GPS med, så vi frit kunne bevæge os væk fra turistområderne uden at frygte at blive væk i virvaret af gyder og kanaler.
Det kan helt sikkert anbefales at søge væk på den måde. Det Venedig man ser i turistområderne er som en skygge af det ægte Venedig bagved.

Udsigt fra vores B&B – Grand Canal (foto: © Tanja Bromley)
Og apropos at søge væk og finde det ægte Venedig, så kan det også anbefales at gøre sig hjemmearbejde ordentligt. Venedig er jo bl.a. kendt for sin glaskunst, men stort set al den glaskunst, man kan købe i byen, er “made in China”. Turisterne slæber det gladeligt med hjem i troen på, at det er ægte Venedig glaskunst. Det er da surt, når man blot skal lave lidt research hjemmefra for at finde ÆGTE håndlavet Venedig-glaskunst, blot få gader væk fra menneskemylderet.
Det fandt vi. Hos TripAdvisors Venedig attraktion nr. 1: Artigianato d’Arte di Vianello Mauro.

Vores Kobberbryllupsgave til os selv under fremstilling (foto: © Tanja Bromley)
Mauro har ikke fået sit fantastiske omdømme rundt omkring i hele verden for ingenting. Udover at være en absurd dygtig glaskunstner, er han også så smilende, sød og imødekommende, at man næsten føler sig som en ven af huset, når man besøger hans glasværksted.
Skriver man til ham i forvejen og aftaler en tid for sit besøg, kan man få lavet bestillingsfigurer. Det turde vi ikke gøre på forhånd, da vi intet anede om prislejet. Men han er ikke dyr, med tanke på at alt er håndlavet, og med fantastiske detaljer. Vi gav omkring 300 kr. for to skønne mus i str. 5-12 cm, som ingen andre har magen til. Den ene af dem endda lavet specielt til os :o) Et dejligt Kobberbryllup-minde at have med hjem.

Solnedgang over Venedig. (foto: © Tanja Bromley)
Dagene er gået alt for hurtigt, og vi er enige om, at vi skal tilbage til Venedig engang! Den by kan ikke anbefales varmt nok!
Det er ikke et FARVEL – det er et PÅ GENSYN!

Alle billeder fra vores forlængede weekend i Venedig kan ses HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *