Tjekkiet Tyskland

Detour

Det kunne være endt rent galt, denne dag. 
Efter en lille afstikker til en rigtig flot skovkirkegård i Berlin, for at finde en cache, skulle kursen sættes mod Prag, vores næste stop. Men heldigvis var jeg opmærksom på det ankomst-tidspunkt vores GPS spyttede ud, efter at ha’ fået indtastet koordinaterne – så jeg tjekkede lige ruten en ekstra gang. Og se her, hvad der åbenbarede sig:

GPS detour …(foto: © Tanja Bromley)Der var lige lagt 2.500 km til vores rejse, fordi GPS’en mente vi skulle “et lille smut” omkring Frankrig for at komme fra Berlin til Prag … *gulp* :o/

Dette viste sig kun at være en forsmag på problemerne … mere om det senere :o)

Vejret har virkelig været med os indtil nu. Solrigt og varmt. Men i dag kunne vi godt have ønsket os det knap så lummert pga. den lange køretur. Min trofaste, men halvgamle bil har ikke klima-anlæg eller det der bare ligner … ;o)

Undervejs kørte vi igennem Dresden, som vi er enige om er et ordentligt besøg værd en anden god gang. Det er en meget smuk by!

Vi besluttede også at slå en svinke ind om Theresienstadt, da det kun var en meget lille afstikker, og historien interesserer mig.
Det er jeg glad for at vi gjorde! Godt nok er der ikke ret meget tilbage af det gamle Theresienstadt, men det der er, gør indtryk. Det er en facinerende sammenblanding af noget meget gammelt og faktisk smukt, og så det frygtelige fra 2. Verdenskrig. Helt forunderligt på en eller anden måde.

De gamle togskinner – og min bil i baggrunden. (foto: © Tanja Bromley)

Vi var også så heldige at se et par bævere, der bor i et lille vandløb i den gamle del af Theresienstadt:

Rigtig, rigtig nuttet! (foto: © Tanja Bromley)

Igen (!!) faldt mørket på lige så stille, og for at gøre det hele endnu “bedre” ville vores GPS ikke kendes ved andet end et par store hovedveje i Tjekkiet … så det tog over en time, fra vi var ankommet til Prag, før vi fandt vores hotel – og der var panik på, for vi nærmede os også tjek-in deadline.

Men det lykkedes til sidst at finde Hotel Popelka, hvor vi blev indkvarteret i et kæmpestort og dejligt værelse. Så kunne roen falde på igen :o)

Hotelovernatning i Prag er VIRKELIG billigt! Man får meget for pengene! Vi har givet 650 DKK for 2 nætter på dette 4-stjernede hotel, 3 personer og inkl. morgenmad …

Flere billeder fra dagen kan findes via linket HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *