Tyskland

Mere Berlin

ARG, en nat! Stenhårde senge, traffikstøj og en stor gruppe spejdere rendende rundt på hotellet = ikke ret meget søvn.
Men, ingen tid at spilde – i dag stod den på Berlin rundtur :o)

Først af sted på en guidet tur under jorden med Berlin Unterwelten. Her var vi rundt i en 2. Verdenskrigsbunker og en atombunker i løbet af den halvanden time rundturen varede. Guiden var rigtig dygtig til at fortælle på en humoristisk måde. Det var en fantastisk spændende tur rundt under Berlin!

Berlin Unterwelten har mange forskellige ture, men spredt ud over ugedagene. Så der skal planlægges lidt, hvis man som os kun har begrænset tid i Berlin. Men det er bestemt planlægningen værd.

Skønne er de, disse østtyske levn fra fortiden (foto: © Tanja Bromley)Efter turen rundt under jorden, mente vi at det var meget passende at besøge Flakturn. Men her blev vi nu altså svært skuffede, for der er ikke ret meget at kigge på. Ydermere er hele området ekstremt ulækkert – tydeligvis et tilholdssted for “uheldige elementer” …
Anbefales ikke!

Efter en hurtig frokost på Subway, hvor vi blev betjent af en dansktalende, tidligere au pair, drog vi videre mod det kunstfærdigt udsmykkede, ca. 1.200 meter lange stykke Berlinmur, hvor vi mildest talt tabte underkæben, da Peter pludselig blev prikket på skulderen af en kollega :o) Sært sammentræf, så langt hjemmefra. Verden er lille, når det kommer til stykket ;o)

Undertegnede ved Berlinmuren (foto: © Peter Bromley)Vi brugte en del tid på muren, for der er rigtig meget at kigge på, så igen var vi lidt sent på den, inden vi kom videre i dagens program.

Next stop Spreepark, der er en forladt/lukket forlystelsespark med en spændende historie (klik evt. på “Spreepark” og læs) – et yndet udflugtsmål for fotografer :o)
Men man kan kun komme ind ved enten at bryde ind(!!), eller deltage i en af de guidede ture derind, som desværre ikke fandt sted de dage, vi var i Berlin. Så vi fik kun billeder udefra. Men det var facinerende at se alligevel.

Som mørket begyndte at falde på, og efter en hurtig aftensmad undervejs på “La Bodega” (godt sted!), kørte vi lidt udenfor Berlin på jagt efter et forladt militærhospital – ligeledes med fotografering for øje.
Her endte Peter med at befinde sig i tusmørke med to skræmte kaniner, der syntes det var “en anelse” uhyggeligt at befinde sig i et forladt, faldefærdigt hospital, der stadigvæk lugter af hospital(!!), mens solen gik ned med forrygende hast :o)

Men billeder fik vi! :oD

Et uhyggeligt, men facinerende, sted.Flere billeder fra dagen kan findes via linket HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *