Italien

Italien – Hjemme igen

Hele dagen i går gik med hjemrejse – mest af alt ventetider i lufthavne og ikke mindst dårlig lufthavnsmad 😉

Nu er vi vel hjemme fra en dejlig ferie, og det er tid til at bringe den lille liste af tips, jeg har forfattet undervejs på turen. 

Tip til kør-selv-ferie i Italien:

  • Få vekslet mange kontanter. Betaling med kort er ikke så udbredt som derhjemme, og næsten umuligt på f.eks tankstationer.
  • Vær forberedt på at betale op til 100-200 kr pr. dag i motorvejsafgifter, alt efter hvor langt I kører. Det koster virkelig knaster at køre på motorvejene hernede!
  • En god idé er at medbringe en ordbog eller installere oversætter-app på mobilen. Engelsk forstår de ikke ret meget af, og de fleste menukort er kun på italiensk udenfor de større turistområder.
  • Vær forberedt på de såkaldte service gebyrer, der påløber stort set alle restaurations-regninger. Det er normalt på 1-3 Euro pr. person. 
  • Vær meget opmærksom i trafikken! Rygterne taler sandt – italienerne kører temmelig hasarderet til tider, og man kan ikke forvente at de overholder vigepligt eller fartgrænser.

Efterrationalisering – tilføjet bloggen i marts 2014:
Efter to mystiske hævninger på vores Mastercard, erfarer vi igennem biludlejningsfirmaet; AutoEurope, at det drejer sig om to trafikforseelser fra vores ferie i Italien. Det er ikke en gang bøderne da 2 x ca. 600,- kr. vedrører – nej, det er et GEBYR for at udlevere vores navn & adresse til det italienske politi!?!?

En tur på Google afslører, at vi bestemt ikke er de eneste turister, der er kommet hjem til sådan et kedelig overraskelse. Det er specielt de italienske miljø-zoner, vi som turister totalt overser, og dermed efterfølgende inkasserer bøder for at have kørt ind i uden de nødvendige godkendelser.

Bøderne har vi endnu ikke set noget til, men de kan være over et år undervejs, såeh …

Ærgerligt efterspil på en ellers dejlig ferie. Men ikke desto mere vigtigt at nævne her, så andre måske ikke havner i samme situation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *