Ungarn

Dag 3 – Museum & Shopping

Da vi havde fået liv i de ømme fødder og ben efter gårsdagens mere end 20.000 skridt, drog vi af sted mod museet; “House of Terror”.

“House of Terror” er tidligere hjemsted for nazi tyskerne under krigen, og efterfølgende for det sovjetiske regime. Så bygningen er i sandhed et rædslernes hus, i dag omdannet til museum.

Forhørslokale.

En af cellerne i kælderen.

Efter rundturen, hvor vi summede over en kop kaffe og en sodavand på museets café, var der lidt delte meninger om oplevelsen som helhed.

Der er ingen tvivl om, at rammerne er i orden – alt er flot og gennemført lavet. Men for mit eget vedkommende synes jeg, der gik for meget film og TV i det hele, og at informationerne på engelsk var noget mangelfulde.

Efterfølgende gik vi hen til storcenteret “West End”, der rummer mere end 700 butikker.

Vi lagde ud med frokost, og blev atter en gang overraskede over priserne hernede.Vi fik hver især en gyros menu med 0,5 liter sodavand til 1380 HUF pr. person – ca. 33,- DKK.

En stor fadøl koster generelt max 500 HUF herovre – ca. 12,50 DKK … det er vel at mærke restaurations-priser …

Da der var tanket op, gik vi shop-amok i små 4 timer! Hold da op, vi fik købt ind. Udover de billige priser, var der udsalg i hele centeret, så vi fik rigtig meget for pengene.

Vi besluttede også at købe vores udlejer en kaffemaskine (100 DKK inkl. termokande), efter nu for anden dag i træk at have forsøgt at lave kaffe på alle tænkelige måder – uden synderligt held.

Til sidst landede vi på en café og fik velfortjent is samt varm kakao og kaffe 🙂

Derefter satte vi kurs hjemover med alle vores indkøb. Undervejs væltede der pludselig puds ned fra et af de temmelig misvedligeholdte lejlighedsbygninger i gaden *gulp* Godt vi ikke gik lige der!

Budapest er en flot, gammel by. Men også rigtig dårligt vedligeholdt.

Aftensmaden indtog vi på den italienske restaurant “Millennium Da Pippo”, der ligger en kort gåtur fra lejligheden.Her fik vi super dejlig mad, og den bedste betjening hidtil på ferien. 

Priser man lige skal vænne sig til 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *