Californien

USA 2018 – Dag 16 – Dyreparker og KÆMPE kunstværker

Søndag d. 9. september 2018:

Vi stod tidligt op for at køre ud og besøge “The Living Desert Zoo and Gardens”. Her var i det mindste ikke lukket pga. sommervarmen, men åbningstiden var kraftigt reduceret, og de lukkede derfor allerede kl. 13.30.

Stedet er meget rost på TripAdvisor og skulle være en af USA’s 10 bedste Zoo’s. Så forventningerne var ganske høje. Men de blev desværre ikke indfriet. Primært pga. de forhold en del af dyrene gik under (små bure, ingen artsfæller, stereotyp adfærd osv.), men også pga. at de aktiviteter man får udleveret program til ved indgangen bare er aflyst uden videre, kioskerne er lukket – ja, hele serviceniveauet i det hele taget. Man får nemlig ikke reduceret pris, blot fordi de lukker 6 timer tidligere end normalt, og har aflyst alt på dagsprogrammet …

Men vi fik da set den smule af dyrene, der ikke gemte sig langt væk i huler og i skyggen. Herunder lidt billeder derfra:

Vi gik skuffede derfra – med sveden piblende ned af kroppen i de over 40 graders varme. Det er ikke ofte man hører mig sige sådan noget, men … varmen i det her  område er for meget! Man orker næsten ikke at stige ud af bilen og opleve noget, fordi det bare er så kvælende varmt.

Men vi vidste det ikke. Anede ikke at temperaturerne var så høje i september her. De lokale siger, at fra oktober begynder her at være til at holde ud. I maj lukker de så ned for sommeren igen.

Vi skulle lige forbi endnu en kæderestaurant, så det blev til frokost på “Wendy’s”. Oplevelsen delte vandene 🙂

Bacon-fritter.

Da vi havde spist, kørte vi videre på dagens rundtur.

Første fotostop var på en scenic route ved Coachella Valley:

Delen med de fine, snoede veje er ikke så lang, men vi fortsatte og fik en rigtig flot tur i bjergområdet.
Vi suger alle landskabsindtrykkene til os, mens vi kan, for resten af ferien bliver i Los Angeles, så de her landeture er ved at være slut for denne gang.

Vi kørte videre til Ricardo Breceda’s galleri med metalfigur-kunst. Vi blev blæst fuldstændig bagover af hans superflotte og detaljerede figurer – og ikke mindst af, hvor mange der er! Herunder følger en stribe billeder fra hans udstilling:

Verdens mindste hundehvalp, tror jeg 🙂

Vi turde slet ikke spørge om priser. Der går uden tvivl rigtig mange timer til at lave sådan en jernfigur …

Link til hans hjemmeside:
www.ricardobreceda.com

Vi kørte videre igennem landskabet og nød den smukke natur.

Næste gang vi gjorde stop var ved “Galleta Meadows Estate”, hvor Ricardo har sat nogle af sine figurer op ude i det øde landskab:

Han har fået sig et par nye fans, det er helt sikkert. Whauw, hvor er det flotte ting, han laver! Men de er bare lidt for store til at have med hjem i tasken 😉

Efter dagens udflugter kørte vi mod Indio og vores motel igen. Her sidst på dagens forsøgte vi os med taget nede på bilen.- Det kunne lige gå an, men det er ikke synderligt rart her i området. Spild af god cabriolet med den varme :-)Heldigvis er vejret køligere i LA, så vi forhåbentlig igen kan nyde køreturene uden tag 😀

Vi spiste til aften samme sted som i går, for det var jo godt. I dag skiftede vi dog bøffen ud med “Malibu Kylling”.

Derefter tog vi en aftenkøretur ud til en privat have, der skulle være fyldt med mærkelige væsener og lys. Desværre havde ejeren her åbenbart også sommerlukket … vi kunne se alle figurerne i mørket, men lysene var ikke tændt. Øv-øv.

Retur til motellet og se dyner!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *