Arizona Californien

USA 2018 – Dag 15 – UFO værksteder og glemte turist destinationer

Lørdag d. 8. september 2018:

Vi stod op til 38 grader fra morgenstunden, og med en plan klar for de næste dage. Så vi satte af sted.

Udenfor Yuma er et ørkenområde med store sandbanker.

Vi lagde ud med et tripple-besøg – først “Desert View Tower”, der er bygget imellem 1922-28.

Vi var inde (og oppe) at kigge. Ikke en helt vild oplevelse, men et hyggeligt sted med mange sære ting 🙂

Inklusiv i entrébilletten er også et besøg i “Boulder Park”, der ligger lige ved siden af tårnet. Her får man en lille opdagelsesrejse ud i mejslet og malet granit, oprindeligt kreeret i 1930’erne. Herunder lidt billeder fra stedet:

På samme vej ligger “Coyote’s Flying Saucer Retrievals and Repairs”. Her finder man en masse forunderligt skrammel med UFO-tema.

Møder man Coyote selv, kan man være “heldig” at få en køretur i hans UFO-cart 🙂 Han var ikke på stedet, da vi kom forbi, så vi nøjedes bare med et foto-stop:

Der skal en god fantasi til at bygge alle disse ting 🙂

Vi kørte ind forbi “Denny’s” og fik frokost i byen “El Centro”. Det skulle bare være en lille frokost, men det findes bare ikke rigtigt herovre:

Vi kørte videre igennem det flade landskab. Midt i alt det tørre og meget varme – vi nåede 48 grader i dag – er der alle disse oaser af grønt:

Det er landbrugsdriften her. Markerne er fyldt med rør, der hiver vand ind til afgrøderne, så der overhovedet kan dyrkes noget som helst herude. Vandet kommer fra nærmest flod, og vi gætter på at rørene i marken virker ved en slags siveslange-effekt, så jorden holdes jævnt fugtig.

Det kan være lidt svært at få øje på den økonomiske gevinst ved denne dyrkning, da det må være væsentligt dyrere at nedlægge disse vandrør, fremfor de – i forhold hertil – få drænrør vi anvender hjemme i Danmark. Men det må jo kunne betale sig, ellers gjorde de nok noget andet 😉

Vi blev passeret af et af de talrige tog undervejs.

Næste stop, efter en køretur langs “Salton Sea”, var “Bombay Beach”, der er et delvist forladt rekreativt område, som havde sin storhedstid i 1950’erne og 1960’erne.

Hvad der skete her er en lang historie, men den korte historie er, at vandet i “Salton Sea” søen blev mere og mere salt – og mere og mere fyldt med sprøjtegifte fra de omkringsliggende landbrug. Så i løbet af 1970’erne begyndte fiskene at dø i hobetal, og lå på bredderne og rådnede op. Sammen med en generel nedgang i turismen på den tid, blev det søens endelige som rekreativt område. 

I dag bor her stadigvæk en del mennesker, men meget står tomt. Det støv, der blæses rundt, er giftigt – fyldt med pesticider. Og her lugter virkelig dårligt.Ikke helt let at forholde sig til, at folk vil blive boende. Men nogle af dem har måske slet ikke noget valg …

Vi forlod stanken og kørte videre af sted mod “Joshua Tree National Park”. Igen ændrede landskabet sig:

Da vi nåede frem til parken kl. 16, var det lille besøgscenter lige lukket, men der var et skilt, der bad os køre ind og så betale ved udgangen i stedet.
Forventningsfulde kørte vi ind i parken … kørte og kørte …. og kørte … ingen store Joshua træer i syne – kun nogle små, kedelige nogen. Men der var andre fine planter:

Og flot natur:

Efter godt en times kørsel (!!!) nåede vi endelig frem til de store, flotte Joshua træer!

Lige så pludseligt de dukkede op, lige så hurtigt var de væk igen. Relativt hurtigt dukkede udgangen op, så et lille fif herfra vil være, at man kører ind fra nordsiden af parken, hvis man er utålmodig. For her skal man ikke køre ret langt, før de store træer viser sig.

Et endnu bedre tip er måske at køre til selve byen “Joshua Tree” og så sætte kurs vestpå. Her kan man se mange flere Joshua træer end inde i parken – og det er gratis 😉

Vi fik nu også en gratis tur i dag, for udgangen var lige så lukket som indgangen …

Lidt dekoration udenfor et hus undervejs 🙂

Efter en lang, varm køredag gjorde vi holdt i “Indio”, hvor vi skal tilbringe de næste to dage. 

Nok det mest rummelige motelværelse til dato.

Vi fik supergod aftensmad hos “Drizzle”. Vi valgte en lille bøf og en stor salatbar! 🙂

Nu hvor klokken er 22, ligger temperaturen udenfor på 38 grader …

One thought on “USA 2018 – Dag 15 – UFO værksteder og glemte turist destinationer

  1. hej med jer. Hold da op hvor I oplever meget. det er rigtig sjovt at følge jer. ku dog godt undvære billeder af skorpioner og andre kryb!!!! utroligt I kan holde den varme ud. I er sgu seje. fortsat god tur. knus mor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *