Sri Lanka

Sri Lanka – Forberedelser

Det seneste ferieår har vi lavet et lille eksperiment. -Vi har kortet vores sommerferie ned til 2 uger, og i stedet lagt ferien, så vi kan smutte et par uger ned til varmen i februar måned.

Det var ikke så ligetil at beslutte, hvor vi så skulle hen, men efter en del overvejelser, landede vi på Sri Lanka, som Peter har besøgt i sin barndom, men som for mig er nyt terræn.

Første skridt på vejen var at finde nogle flybilletter, der var til at betale.
Der er ingen direkte flyvninger fra Danmark til Sri Lanka, så uanset valg af løsning, ville det inkludere mellemlanding/er.
Bedste pris, kombineret med kun én mellemlanding og en ventetid her, vi kunne leve med, fandt vi hos russiske Aeroflot:

København -> Moskva – 2 timer og 40 minutter
Moskva ->Colombo – 8 timer og 30 minutter

Med flybilletterne på plads var næste skridt at finde transport til ferien.
Det stod hurtigt ganske klart, at vores sædvanlige facon med at leje en bil og køre på opdagelse selv, ikke ville være det smarteste denne gang. Sri Lanka er verdenskendt for komplet vanvittige trafikforhold, og alle steder på nettet vi kiggede, var anbefalingen at hyre en bil med privat chauffør.

Det lyder jo virkelig fornemt med sådan en privat chauffør. Men reelt set er prisen stort set den samme for bil + chauffør på Sri Lanka som bil alene i f.eks. USA. Og som bonus får man så sin helt egen, private guide 🙂

Vi lavede en liste over vores ønsker til turen, og sendte den af sted til 3-4 chauffør-firmaer på Sri Lanka, der alle havde fået gode anmeldelser på Trip Advisor.
Kun to firmaer vendte nogensinde tilbage, og ud af dem var der ét firma, der skilte sig ud ved at have lavet en rejseplan, der rent faktisk tog højde for de ting, vi havde ønsket. Det var firmaet Merganser Holidays.
Så vi gik i gang med at planlægge vores ferie sammen med Henry Lionel, der er grundlægger af firmaet og fungerer både som direktør og chauffør/guide.

Vores rute kom i sidste ende til grundlæggende at se således ud:

Det er sådan cirka den bid af Sri Lanka, man kan nå på 14 dages rundrejse 🙂

Med ruten på plads, fik vi booket hoteller – og klaret visum (ETA), der p.t. er gratis, da Sri Lanka fortsat kæmper med at få turismen tilbage efter terrorhandlingerne i foråret.
Og så var der egentlig kun tilbage at glæde sig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *