Sri Lanka

Sri Lanka – Aftermath

Det er blevet tid til at reflektere over vores 14 dages vinterferie i Sri Lanka.

Også denne gang er vi så privilegerede, at Gry har haft lyst til at klippe en video sammen af de optagelser, vi havde med os hjem. Så igen har vi et dejligt film-minde fra vores rejse:

Det har været en fantastisk tur til et virkelig dejligt og venligtsindet land! De detaljer, vi tænker, at vi kunne have gjort anderledes er:

Nedgradering af vores hoteller. Vi fik på ingen måde udnyttet faciliteterne på de lækre hoteller, vi havde booket. Skal man det, bør man afsætte bedre tid. Deraf:

Bedre tid! Sri Lanka er ikke et land, hvor man ”bare lige” lejer en bil og kører rundt på egen hånd. Det er alvor, når der i stort set alle rejseguides står, at man bør booke en bil med chauffør. Trafikken er virkelig voldsom!
Men … de rejseprogrammer, chaufførerne generelt foreslår, er simpelthen så tidspressede, at der er fuld fart på hele tiden. Havde vi været klar over, at alle dage skulle være tidligt op og sent i seng, på farten hele dagen – så ville vi have skåret programmet ned, eller tilføjet ekstra dage, så vi kunne nå at ”trække vejret” ind imellem. Alternativt forlænge ferien lidt til slut, med nogle ekstra dage, hvor man kan være på egen hånd og tage indtryk ind i eget tempo.

Det er ingen hemmelighed, at det har været lidt udfordrende for os, at have et tredje hjul, i form af en privatchauffør, hægtet på vores ferie. Vi styrer normalt vores ferier selv, og ændrer ofte i planerne undervejs, stopper op ved spændende steder osv. Så det her med at blive styret rundt af en anden person, man oven i købet ikke kender, det er ikke lige vores sædvanlige boldgade.
Vi accepterer, at det er en nødvendighed for at kunne opleve Sri Lanka fuldt ud, men det betyder også, at vi ikke føler, vi har holdt rigtigt fri, mens vi har været af sted. Og den del har vi savnet.

Så alt i alt har det været en både smuk og spændende rejse – men ikke ret afslappende. Og kender man os, ved man, at vi normalt har så rigeligt fart på vores ferier – så måske siger det ikke så lidt om, hvor meget turbo der egentlig har været på denne tur 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *