Polen Tjekkiet

Polen – en oplevelse, på mange måder

I går var mest af alt en køre-dag. Vi tjekkede tidligt ud, tog nogle cacher undervejs, men havde ellers bare snuden stik syd-øst mod Vranov i Polen.

Vejen er ganske forfærdelige at køre på! Man kan ikke køre ret stærkt, og det er time efter time sådan her:

Vi bor p.t på Hotel Vranov, som uden tvivl er det værste hotel, vi nogensinde har oplevet!
I går ankom vi sent og besluttede derfor at spise aftenmad på hotellet. Først måtte vi vente 1 time på maden, som ikke smagte ret godt (men billig – 30-40 kr. pr. person, drikkelse 8 kr). Og da vi så ville ha’ en dessert, fik vi at vide, at køkkenet var lukket? På døren stod der, at køkkenet var åbnet til kl. 23 og klokken var kun 20, men det var de totalt ligeglade med …

Vi fik at vide, at der var morgenmad imellem kl. 7 og 9 i receptionen, men tjeneren sagde imellem kl. 7.30 og 8.30 … så vi måtte sørge for at være klar tidligt, og gudskelov for det, for ellers ville vi ingen morgenmad ha’ fået.
Morgenmaden er i øvrigt også frygtelig. Hotellet lover English Breakfast, men det har vi nu ikke set noget til …

Det viser sig, at hotellet her lever at at huse busfulde med polske turister. Vi har været så “heldige” at skulle trækkes med en busfuld teenager uden voksen-selskab. Det betød TEMMELIG meget støj i nat. Men igen, da vi klagede i receptionen, fik vi bare et skuldertræk retur … polsk service, erfarer vi, er stort set ikke-eksisterende :o(
Heldigvis virkede det at sige noget til de unge mennesker i stedet. De undskyldte og der var straks stille – pyha!

Det her er et hotel vi anbefaler, at man går en STOR bue udenom! På Tripadvisor & Hotels.com kan man da også læse, at andre fraråder hotellet af de nøjagtig samme årsager som vi.
Desværre var disse dårlige anmeldelser der ikke, dengang vi bookede, fordi hotellet er helt nyt. Men vi har da lært, at man ikke altid skal vove sig ud i at booke hoteller med ingen eller kun få anbefalinger …

Men heldigvis kan et dårligt hotel slet, slet ikke ødelægge vores ferie :o)

I dag har det støvregnet stort set non-stop hele dagen, men det kan heller ikke ødelægge vores ferie ;o) Vi har i stedet benyttet os af, at der er knap så mange lokale på banen, når vejret er lidt halvkedeligt.

Først tog vi en tur i DraXmoor, der er en slags spøgelseshus – relativt nybygget og slået meget stort an. Det var ret dyrt at komme ind, for at være i Polen, ca. 100 DKK pr. næse. Og ingen talte andet end polsk …
Så vi kom ind til en mini biografsal med et lillebitte lærred, hvor de viste en 3D indledningsfilm med polsk tale *GG* Derefter kunne man gå på opdagelse i huset, der udefra ser ret stort ud. De enkelte ting er også rigtig flot lavet, men inden man får set sig om, er man ude igen (og man må ikke gå ind igen). Det tog os vel omkring en halv times tid at brænde 3×100 kr. af der … bum …

DraXmoor i Polen.(foto: © Tanja Bromley)Lidt video derindefra:

Nå, men det kunne da HELLER ikke slå os ud, så vi tog ind på et nærliggende veteranbilmuseum i stedet, så tidsplanen kunne komme til at passe nogenlunde igen :o)

En skøn gammel Lada udenfor :o) (foto: © Tanja Bromley)Det var en positiv oplevelse. Entré ca. 10 kr. pr. næse, og der var en del fine biler at kigge på.

Om eftermiddagen tog vi til Šiklův Mlýn – Wild West town, en polsk westernby a’la High Chaparell i Sverige, bare i mindre målestok.

Det er rigtig flot lavet, og deres show er også rigtig, rigtig godt. Men igen lider de under at ingen taler engelsk, ingen skilte er på andre sprog end polsk, og så det faktum at polakker har en temmelig stor ligegyldighed overfor turister, forstået sådan, at på en stille dag (regnvejrsdag) vælger de bare at lukke nogle forlystelser, uden skiltning e.l. De lukker bare, fordi det lige passer dem. Den slags er vi ikke vant til herhjemme, og det kom faktisk meget bag på os. De tager meget let på turisme inde i hovedlandet.

Vi så et utrolig flot westernshow, som vi ikke forstod et ord af :o) (foto: © Tanja Bromley)

Jeg optog lidt video fra westernshowet:

Men alt er til gengæld billigt. Det kostede omkring 40 kr. pr. person at komme ind i westernlandsbyen, og forlystelserne kostede knap 10 kr. pr. tur. Så det er ganske billigt.

Gry på den mekaniske tyr. (foto: © Tanja Bromley)Desværre så vi også noget andet. Hvordan der blev solgt adgang til en lille tiger- og en lille løveunge, som var taget fra deres mor alt, alt for tidligt, for at kunne fungere som klappedyr. Den slags er slet ikke tilladt herhjemme, og med god grund. De små unger var totalt passive og apatiske.
Hvad de gør med dem efterfølgende, ved jeg ikke – men de bliver måske aflivet. Jeg tvivler på at de kan fungere i f.eks. en ZOO.

For små 200 DKK kan man få lov at klappe en tigerunge … (foto: © Tanja Bromley)Sidst på eftermiddagen var vi blevet noget kolde, så vi besluttede at vende snuden hjem til hotellet. Undervejs spiste vi aftensmad på sådan en lidt tilbagetrukket landevejs-restaurant. De kunne ikke et ord engelsk eller tysk, men vi genkendte “kylling” på menukortet og bestilte :o) Og sikke et herremåltid af en kæmpe kylling gordon bleu vi fik ud af det:

Rigeligt mad! (foto: © Tanja Bromley)Det er i øvrigt første gang i Polen at vi ser skyggen af noget grønt til maden ;o)

Flere billeder fra dagen kan findes via linket HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *