Spanien

Tenerife – Dag 0 og 1

Endelig ferietid igen! 🙂 Denne gang går turen til Tenerife, hvor temperaturer på 20-25 grader lokker – og står i stærk kontrast til et par af de morgener, vi har haft i den forgangen uge, hvor isskraberne skulle findes frem, før bilerne var køreklar.

Her skal vi bo 🙂

Lidt bleg om næbbet et øjeblik blev jeg dog forleden, da jeg søgte på “Tenerife” og fik denne artikel top-tre frem:

Det viste sig heldigvis hurtigt, at briterne tilsyneladende har en tendens til at gå tillægsord-AMOK, så snart jorden ryster en smule på den lille vulkanø sydpå – og lokale vulkaneksperter afviste da også prompte, at Teidi lige nu opfører sig på nogen som helst måde unormalt.

Så vi tog trygge af sted 🙂

I Københavns Lufthavn gav vi Gorms Pizza chance nr. 2, da vi skulle have en bid frokost imellem flyene. Sidste gang var det rædselsfuldt – og denne gang var det …. rædselsfuldt igen :-/ Det går over min forstand, at man vil være bekendt at servere så ringe mad, og så til den pris.

Efter en meget lang flyvetur (5 timer, der føltes som en mindre evighed) i selskab med tiltagende fulde studerende og skrigende babyer, landede vi i Tenerifes sydlige lufthavn.Da vi kun rejser med håndbagage, gik det hurtigt at komme ud til “Interrent” for at afhente vores lejebil. Vi var nr. 3 i kø, og de var to til at betjene, så det skulle ikke være nogen sag. Well, det tog EN TIME at få udleveret nøglerne til vores lejebil!?!? Ikke fordi der var nogen som helst problemer – de var bare så langsomme. Whauw!

Heldigvis var vores russiske kontakt; Ivan – der skulle overdrage os nøglerne til den lejlighed, vi skal bo i – super travl denne aften. Så han tog det meget pænt, at han ikke helt kunne regne med vores estimerede ankomsttidspunkt.

Da vi endelig lykkedes at mødes ved lejligheden og få nøgle og instrukser, skyndte vi os videre til nærmeste McDonalds for at få en nær-midnat aftensmad til det store, gnavende hul i maven. Ingen kulinarisk fornøjelse, men MAD 🙂

Det er vores lejlighed med de blå gardiner.

Efter en nats søvn i vores lejlighed, der ligger i en ret roligt område; “Costa del Silencio”, var vi klar til at tage hul på ferien sår’n for alvor.

Udsigt fra lejlighedens terrasse.

Det vilde soveværelse 🙂

Køkken og gang.

Stuen med udgang til terrassen.

Efter morgenmaden var dagens første programpunkt “Monkey Park”, der – som navnet antyder – er en park med aber 😉

Og andre dyr 😉

Et rigtig fint sted, der udover at være noget større, end vi troede, også viste sig at gå ret højt op i dyrenes ve og vel. Her var rent og pænt, og der var beskæftigelse i alle bure, og artsfæller i langt de fleste tilfælde.

Herunder følger en stribe fotos derfra:

Da vi havde fået set aber nok, kørte vi hen til et indkøbscenter i Adeje og fik lidt frokost, inden vi kørte videre til dagens næste programpunkt.

Vi skulle lige have handlet lidt fornødenheder, så vi fandt et supermarked.

Tvivler på at denne kaffe ville gå ubemærket hen derhjemme …

Derefter var vi klar til noget, jeg har set meget frem til 🙂

“Aqua Club Termal” hedder stedet, og det er Tenerifes største spa.

Ikke just prangende set udefra, og ej heller særlig fint og dyrt bygget – men en rigtig god oplevelse.

Omklædning hos damerne. Ikke mange gæster i dag.

Vi benyttede os af et særligt tilbud, hvor man kan komme ind som par for kun en brøkdel oveni prisen af en enkel persons billet. Så vi gav 32 Euro i alt for adgang til spa’en i op til 2,5 time.

Af gode grunde havde vi ikke kamera med ind, så her er et par billeder fra Internettet, der viser hvordan der ser ud:

Vi fik vist prøvet det meste af det derinde. Alt fra tyrkisk sauna, over fodmassage på våde strandsten, og afslapning i varme bobler. Lækkert, lækkert!

En kop kaffe ovenpå al den afslapning 🙂

Efterfølgende kørte vi ned til havneområdet (turistområdet) i Adeje, hvor vi snusede lidt til butikker, fik shoppet lidt, og sluttede af med aftensmad på “El Puerto”.

Restauranten har fået rigtig flotte anmeldelser på TripAdvisor, men vores oplevelse var nu noget under middel. Kødet var tørt, og det meste af det smagsløst. Men sådan går det jo ind imellem. Man kan ikke altid regne med de anmeldelser 🙂

Men flot så det jo ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *