På vej til stranden
Spanien

Roadtrip i bjergene – (Mallorca Dag 03)

I dag mødtes vi tidligt for at tage for os af hotellets morgenmads buffet, så vi var klar til en tur gennem bjergkæden der ligger hele vejen langs Mallorcas nordlige kyst.

Vi startede med at køre nord fra Port d’ Alcudia, og fulgtes den smukke kyst til det begyndte at gå op ad.

Her viste vores bil sig fra sin bedste side. Diesel motoren trækker op af de stejleste veje uden at få sved på panden, og samtidigt sørger automatgearet for at man ikke konstant skal skifte gear pga myriaderne af cykelturister der holder til bjergvejene som flokke af lycraklædte hvepse.

På vej til stranden

Badetøjet var med, for Peter havde fundet et sted hvor der “måske kunne bades”, et sted langs kysten. Gry ville gerne ud at snorkle ved klipperne.
Glæden var stor da vi efter en halv kilometers vandring, og passage af to tunneller kom frem til “Torrent de Parais”, en ikke så skjult perle af en strand, der ligger skjult i enden af en slugt, med vand så blåt som i de flotteste rejsekataloger.

Det var umuligt at få et pænt billede af den lille strand uden at få 100 andre badegæster med, men den ses oppefra på Max Winters dronefilm herunder.

https://vimeo.com/230181984

Mens Gry og Kira snorklede med den ene halvtamme fiskestime efter den næste, fik Tanja og Peter en is og en kold cola på en café ved nabo bugten.

På vej til næste stop Sóller stoppede vi ved et par udsigtspunkter for at få udsigten med.
heriblandt den snoede bjergvej, der bruger mange hårnålesving på at slynge sig ned til bugten i dalen.

Vejen til stranden
Sóller Centrum
Sporvogn i Sóller Centrum

Det historiske centrum med sine smalle hyggelige gader var dog bestemt også et besøg værd.

Soller centrum
Sóller Centrum

Maden på spisestederne ved Torrent de Parais var kedelig snask, til turistfælde priser, og vi endte derfor med at køre videre til Sóller for at spise.
Heldigvis faldt vi over restauranten Sa Granja, på Sóller’s torv, der serverede lækker lasagne, burger og paella for os.

Da vi havde spist tog vi i en “bazar butik” i Sóller inden vi vendte vi bilen mod Alcudia, hvor vi besøgte den gamle by, efter mørket var faldet på, og vandrede inde små hyggelige gader, der alle var lyst pænt op.

Alcudia
Alcudia
Dagens rute i Mallorcas bjerge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *