Californien

USA 2018 – Dag 14 – Mere end 120 Ford T biler

Fredag d. 7. september

Den første halvdel af dagen i dag gik med at køre, så vi kunne nå frem til næste base i Yuma, der grænser op til Californien.

Vi nåede frem omkring frokosttid, og snuppede en bid brød på “Subway”. Der er et par fine sights i byen, bl.a. “Yuma Territorial Prison”, men ved nærmere undersøgelse viste det sig, at stedet er lukket det meste af september måned pga. renoveringsarbejder.Nå, men så er her også en spøgelsesby; “Castle Dome City” – den ville vi godt se. Her skal man ringe for at få oplyst åbningstider, så det gjorde vi. Kun åbent i weekenden her om sommeren, sagde telefonsvareren …

Det tog os ikke synderlig lang tid at finde ud af, at Yuma er nærmest lukket helt ned i sommermånederne. Det er helt sikkert pga. varmen. Vi fik et mindre chok, da vi nærmere os byen og kunne se at bilens termometer lå på ca. 110 Fahrenheit (ca. 43 grader). Her er meget tæt på at være lige så varmt som i “Death Valley” i Nevada.

Nå, men vi fandt så frem til et bilmuseum et stykke udenfor byen, der skulle have åbent. Så vi drog ud på landet 🙂

Landskabet er meget specielt her. Kilometervis af flad landbrugsjord, afbrudt af flotte daddelpalme-plantager.

Vi nåede frem til “Cloud Museum”, blot for at blive mødt af endnu et “lukket for sommeren skilt”. Arg!

Vi gav det dog et skud og ringede til telefonnummeret på skiltet, og det gav pote. Ejeren ville godt låse op for os, hvis vi betalte lidt ekstra i entré. Og det var helt ok med os.

Så vi fik privat tour og en hyggelig snak med ejeren og hans tre hunde 🙂

Rasende varmt!

Der er også forskellige antikviteter på museet.

Det var et helt fantastisk sted! Vores besøg gik lidt hurtigt, for sveden løb af os – det var helt åndssvagt varmt. Men det var værd at trodse heden for. Sikke en samling! Mere end 120 Ford T biler :-O

Vi kørte retur til byen for at tjekke ind på vores motel. I nat bliver det et af de meget billige, men med noget historie bag sig; “Hacienda Motel”. 

De har fået gode anmeldelser, specielt pga. ejerne, der skulle være ovenud søde og rare. Vi blev mødt at et surt fjæs, da vi skulle checke ind, så den holdt ikke helt vand 😀 Men værelset virker helt ok, og her er hvad vi skal bruge.

Da vi havde fået tømt bilen for bagage, tog vi på opdagelse i byen. Men det der burde summe af liv, var bare totalt dødt. De fleste butikker i det gamle centrum er lukket, og de der har åbent, har åbent som det passer dem – sådan cirka:

Så vi tog på shoppingtur i butikker som “Dollar Store” og “99 Cent”, hvor der er dejlig aircondition 🙂 Amerikanerne er ved at have fået fyret godt op under Halloween, så der røg lidt i indkøbskurven af gode, skræmmende sager 🙂

Sådan en var vi også nødt til at købe, så den kunne bliver testet.

Række op …

… og række ned med Halloween-sager.

Vi sluttede shoppeturen af i Walmart, der også har fået Halloweenvarerne frem. Der fik vi et par særligt fede ting 😉

Aftensmaden blev italiensk i dag på “Da Boyz Pizza”, hvor vi fik et par rigtig gode pastaretter. Virkelig lækkert!Temperaturen var ikke faldet ret meget, selvom klokken var 19:

Det river i næsen og svider i øjenene. Det minder ret meget om at være inde i en sauna 🙂

Vi kørte retur til motellet, så vi kunne få vasket tøj for sidste gang på rejsen. Og så skal de næste dage planlægges med lidt ekstra grundighed, fordi vores udflugtsmål ligger lidt (meget) spredt ud over det sydlige Californien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *